Неделя,

Нинова възмутена от Кирил Петков. Предлага 7 решения

От: СТАНДАРТ -
Нинова възмутена от Кирил Петков. Предлага 7 решения
A
A
A

Лидерът на БСП Кормения Нинова заклейми политическата лудост, обхваната страната. И изрази възмущението си както от партиите на протеста, така и от служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, които вместо да решават проблемите на хората, се занимават с евентуалната си партия.  

“Недоумявам каква е тази политическа лудост, която обхвана държавата. Цели браншове са на улицата и протестират справедливо: земеделците за обезщетения от градушките, работници за изработени и неплатени заплати, ресторантьори и хотелиери за обезщетения от затворени бизнеси, здравната система прегрява отсега. Цените летят нагоре, доходите се стопяват. На фона на всичко това т. нар. партии на протеста се разправят кой в кой офис ходил и какво се е пазарил.”, каза Нинова в Сопот. Тя е в града по случай празника на Сопот и 136-ата годишнина от Съединението. В Сопот тя откри нов клуб на БСП.

„Служебни министри пък вместо спешно да решат най-важния въпрос сега - социалния, се занимават с партийно строителство на нов проект. А най-жалкото е, че това дава основания на Борисов да морализаторства и да се прави на спасител.“, възмути се още Нинова. Тя предлага решения, които според нея са "лесни, стига да има разум и отговорност".

Ето 7-те решения, които предлага Корнелия Нинова:

1. С всички налични ресурси и с актуализирания бюджет във вторник да се платят заплатите, обезщетенията и да се преизчислят пенсиите.

2. Да се купят лекарства и да се промени методиката за оценка на медицинския труд за ковид.

3. Да се плати по една заплата на самоосигуряващи се, ако останат без работа и на родители, ако останат вкъщи да гледат децата си.

4. Мярката 60/40 да се промени на 80/20 или 80/0 в зависимост от степента на затваряне на фирмите.

5. Нова методика за ценообразуване на енергоносителите с цел намаляване на цената на ток, газ, парно и т.н.

6. Енергийни помощи на социално слабите за зимата.

7. Безкомпромисна борба със спекулата, ако се появи такава. Всичко това е изпълнимо и работещо и ще помогне на много хора. Трябва само спокойно и хладнокръвно да се изпълни“, посочи тя.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички