Сряда,

Нинова вдигна мерника на колекторските фирми

От: СТАНДАРТ -
Нинова вдигна мерника на колекторските фирми
A
A
A

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова вдигна мерника на колекторските фирми, които тормозят хората.

Нинова иска специален закон да сложи най-после ред в дейността на тези компании.

Затова вицепремиерът инициира експертен съвет на управляващата коалиция за Закон за колекторските фирми.

Целта на работната среща е да бъде обсъден и изготвен проект на Закон за статута и механизмите на работа на търговските дружества, извършващи дейности по събиране на вземания по потребителките договори (т.нар. колекторски фирми). Идеята на предложението, внесено от министър Нинова, е да се регламентира колекторската дейност. Основни акценти към проекта на закона ще бъдат: ясни правила, ред, защита правата на гражданите и отделяне на извършващите коректно своята дейност колекторски фирми от такива, които действат на ръба на закона, съобщи пресцентърът на БСП.

В чл.4, ал.1 от Сътрудничеството между Коалиционните партньори е заложено те да образуват до 18 експертни съвети с консултативен характер, като тяхната структура следва темите и политиките от дневния ред на съответната работна среща. Работните срещи се провеждат най-малкото веднъж месечно, като могат да бъдат по график или по искане на коалиционен партньор в удобно за всички време и място на територията на София, припомниха от соцпартията.

Поканата за експертен съвет е за 6 януари 2022 г. от 14:00 ч. в сградата на Народното събрание.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички