Нинова vs. Радев: Защо никой не пита за износа на оръжие за 1 млрд.?

Лидерът на БСП се похвали как водела за ръка Петков и Василев при бизнеса

Нинова vs. Радев: Защо никой не пита за износа на оръжие за 1 млрд.? | StandartNews.com

"От няколко дни ми се обаждат работодатели на малки фирми и са шокирани от следното - създаде се кризисен щаб на 3 август, а днес сме 21. От трети до 21 този щаб не се е събрал. Тези 17-18 дни са загубени. 

Ще разкрия тайни от кухнята на предишното управление, свързани с високите цени на тока. Тогава буквално всяка седмица се провеждаха разговори с работодатели и синдикати; Кирил Петков и Асен Василев се противяха на тези срещи. Буквално за ръка съм ги водила на срещите. Те се отказваха, аз пак ги връщах". Това разкри пред нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе вицепремиер и министър на икономиката и индустрията в предишния кабинет.

По думите й, в решаването на кризите трябва да се подхожда прагматично.

За тези 6 месеца постигнахме добри неща. Не решихме проблема с доходите, но имаме големи успехи в социалната сфера, за която много държим. Помогнахме България да бъде преведена по-леко през кризата. Сега трябва да се преборим с инфлацията и това минава през решение на въпроса с газа, каза още Ниноав.

Тя коментира и новите назначения от служебното правителство.

Очевидно е, че има лична атака срещу мен. Но по-притеснителното е, че се връща предишния модел на управление, каза лидерът на левицата.

Тя припомни, че слещу нея се е водила мощна кампания относно износа на оръжие, будни граждани я снимали и т.н. Сега миналата седмица се изнесе оръжие за 1 млрд. евро за Полша. Защо никой нищо не казва, че това оръжие може да отива в Украйна? Според Нинова тази кампания се е водила от сегашните управляващи. 

Вярвам на казаното от Калоян Методиев, подчерта Нинова.

Тя видя и далечна цел на президента Радев - да се овладее БСП и да стане послушна. "Ние се изчистихме от зависимости, от олигархични интереси", каза Нинова. По думите й БСП била непослушна и това не се харесвало на президента.

Според нея най-важни сега са потребителите на вода, ток, газ, храни. По времето на предишния кабинет били извършени много проверки за спекула. А сегашните проверявали защо се правели проверки за райски газ и колко пари са изхарчили за това. "Връщат се хора и определени интереси на тези, които продават райски газ и ни тровят децата", отсече още Нинова.

Тя бе категорична, че с ГЕРБ и ДПС няма да правят коалиция, а ще търсят сътрудничество с партиите, с които и досега са управлявали.

Очаквайте подробности

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай