Нинова: Ще победим ГЕРБ ако изборите са честни

Лидерът на социалистите отчете още,че левицата в Европа също допуснала своите грешки...

Нинова: Ще победим ГЕРБ ако изборите са честни | StandartNews.com

Вярвам, че ще победим ГЕРБ, ако изборите са честни - победата на евроизборите е възможност да ги отстраним от власт и да започнем промяната в България, категорично заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на конгреса на БСП.

„Освен, че можем да променим Европа, можем да променим и България, защото анализаторите казват, че ГЕРБ и БСП в момента сме с изравнени позиции. Само да припомня, че на предишните европейски избори бяхме в съотношение 18% за БСП и 30 % за ГЕРБ, днес сме на равен старт. Ако победим ГЕРБ имаме възможност не само да изпратим хора в ЕП, а да ги отстраним от власт и да започнем промяната в България и във вашия живот тук. Ако изборите са честни, аз вярвам, че ще ги спечелим", заяви тя.

"Рискът е в подмяната на вота, в купения вот, страхът и манипулацията, в които те са царе и ние и цяла България го знаем Срам за съвременна България е отказът от машинното гласуване. Затова скъпи българи, не се страхувайте, не продавайте гласа и достойнството си, защото така гарантирате за себе си в следващите години бедност и несправедливост, а на тях кражби, беззаконие и безнаказаност. Сигурно много хора се колебаят кого да изберат, много други са отчаяни и не вярват, че промяната е възможна. Вие сте го чували всеки ден в срещи. Ще се опитам да ви дам надежда и да отговоря на въпроса защо да изберете БСП. Често чуваме мнения и вие управлявахте, и вие участвахте в прехода и вие сте виновни. Така е“, каза Нинова и прочете цитат от позиция на конгреса от 8 май 2016 г. „Докато другите партии търсят вината винаги извън себе си, ние сме единствената партия, имала смелостта да признае отговорност за прехода, да признае грешки и готовността да не ги повтаря. Днес предлагаме да поправим основната – да направим промяна на установения модел на прехода“, коментира Нинова.

Тя отчете ,че левицата в Европа също допуснала своите грешки. „Промяната започва и Европа няма да е същата след тези избори. Имаме голямата задача – европейските социалисти да я съхраним, да я върнем към първоначалните й ценности, да запазим съюза единен, но и да зачитаме националния интерес на всяка държава-членка и това ще е трудна, но и възможна задача“, каза лидерът на БСП.

Тя изтъкна, че ГЕРБ е антиевропейска партия и че е узурпирала идеята за Европа. „Те застрашиха принципа за сигурност на ЕС. Допуснаха пробив в европейската сигурност с издаването на нерегламентирани български паспорти. ЕК определи това като заплаха, като възможност за укриване на данъци и пране на пари“, заяви още Нинова. Тя разкритикува ГЕРБ, че са проспали по време на председателството пакета „Макрон“.

„С тези действия ГЕРБ ни отдалечиха от европейското ни бъдеще на равноправен член на съюза и ни поставиха в неговата периферия. Каква беше позицията на БСП в последните години. Обявихме се против Европа на две скорости, за еднакви стандарти при храните, против санкциите срещу Русия, против пакета „Макрон“, против Истанбулската конвенция и пакта за миграция. Като председател на партията изразих вашата воля“, каза още Нинова. Лидерът на БСП обърна внимание, че БСП е антиевропейска партия и че партията ще изведе България от ЕС и обясни, че европейските лидери са изтъквали същите тези на БСП.

„Бяхме първи, на всеки първи му е трудно, на нашите позиции преди две години бяха грижа за съхраняване на ЕС и неговите ценности. Тогава не ни чуха. Днес много от лидерите на Европа имат нашето разбиране за нейното бъдеще. Това е признание, макар и закъсняло за проевропейската позиция на българските социалисти. Ние сме първата партия в България, която представя пред обществото платформа, програма, защото искаме да започнем с политиките, с интересите – националните на България и общите за Европа, а не с интригите и реденето на листи. Ако изберете кандидатите на БСП за европарламент, това ще бъдат хора, които ще защитават категорично следното – равнопоставеност на държавите членки без двойни стандарти, приемане на България в Шенген, нови собствени ядрени мощности, отмяна на санкциите срещу Русия, ускорено създаване на европейска прокуратура и се надяваме най-накрая на справедливост и правосъдие, интеграция на Западните Балкани. Нашите хора ще се противопоставят категорично на Истанбулска конвенция и трети пол, джендър идеология в училище, против пакта за миграция на ООН, против пакета „Макрон“, против двойните стандарта на храните. Уважаеми българи, не подценявайте евроизборите“, каза още Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай