Нинова се жегна от Йотова. Сопна се на Манолова

Разкри има ли напрежение между нея и Радев

Нинова се жегна от Йотова. Сопна се на Манолова | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова остро реагира на оценката за кабинета, дадена преди седмица от вицепрезидента Илияна Йотова. Правителството има 100 дни, не 100 шанса, каза тогава Йотова. И допълни, че ако кабинетът не се справи след 100 дни може отново да ходим на избори.

"Не виждам правомощия на вицепрезидента да определя срок на годност на правителството, това не е морално, каза  Нинова. И видя намеса в работата на кабинета. Въпреки това каза, че между нея и президента Румен Радев няма напрежение. Поздравила го за втория мандат, но не било нейна работа да се вглежда в отношенията между Кирил Петков и президента и да коментира има ли искри между тях.

Калоян Методиев е началник на моя кабинет, защото има качества, работата в министерството е огромна и имам нужда точно от такъв човек като него, отговори Нинова на коментарите, че е назначила Методиев – един от най-големите критици на Радев, за да покаже, че се противопоставя на президента.

Натрупаха се няколко кризи - здравна, икономическа, социална, има отворени много социални въпроси и затова в правителството имаме програма от мерки за справяне с тях, анализира ситуацията в момента Нинова в интервю за БНТ.

Предпритите мерки от правителството показват воля за решаване на тези кризи, посочи тя и изтъкна, че в бюджета са заложени много нови предложения.

Нинова подчерта, че новата власт връща ролята  на държавата, поема борба с монополите и защитава ролята на социалната държава, които са вижданията на БСП от години, които сега се реализират.

Ние сме социалният стълб в правителството и държим на социалния вектор, посочи тя.

Нинова видимо се подразни от въпрос за намерението на Мая Манолова да прави нова лява партия. И заяви: „Мая Манолова да си говори каквото си иска, тя все прави опити за нови проекти, но хората ще разберат кой в действителност полага грижи за хората, каза Нинова. Според нея всички, които пробвали да правят леви проекти, окупирали програмата на БСП.

Захванахме голяма битка с колекторските фирми, ако Мая Манлова е написала такъв закон, той е някъде в чантата й, ние за първи път написахме закон за колекторските фирми и през февруари месец той ще влезе в парламента, подчерта вицепремиерът и изтъкна - да се готвят ЧСИ-тата, закани се Нинова. Искам да сложим ред, правила и отговорност, няма да се огънем пред никого, това е механизмът за взимане на решения, каза тя.

416 делегати не приеха оставката ми на конгреса, не чух критика по отношение на политиката ми,  това не е битка за идеологии, а лична битка срещу мен, защото въведох реформи в партията, защото им казах: Няма да правите повече обществени поръчки с ГЕРБ, защото ние водим битка с онези, които употребяват партията за лични цели, коментира Нинова поведението на вътрешната опозиция в БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай