Нинова се подигра на Никола Минчев, кога ще е шеф на парламента

Според Нинова споразумението за ротационно председателство е противоконституционно

Нинова се подигра на Никола Минчев, кога ще е шеф на парламента | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в началото на днешното заседание на 49-ото Народно събрание, че партията няма да подкрепи кандидатурата на Росен Желязков за председател на парламента. В същото време тя се подигра на схемата за ротационно председателство на НС, в която странна роля е отредена на представителя на "Продължаваме промяната-Демократична България" Никола Минчев.

Според Нинова споразумението за ротационно председателство е противоконституционно.

Тя обвърза законодателната програма, предложена от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с приемането на бюджет и формирането на правителство между двете коалиции.

"Честито на Никола Минчев - ще бъде председател през лятната ваканция. Това е пореден удар срещу авторитета на Народното събрание. По-важното, обаче, от тази уйдурма, е законодателната програма. В тези предложения има добри и необходими закони, част от които и ние подкрепяме. Разбира се, има и такива, които няма да подкрепим. Въпросът ми е: "Чия е тази програма?". Част от тези закони са от служебния кабинет, други - от кабинета "Петков" - недовършени, други от миналия парламент. Въпросът е кой застава зад тези закони - коалицията на дежнтълмените? Добре! Но знаете ли колко струва тази програма и как предлагате тази програма без бюджет? И кого в момента залъгвате, че правите мнозинство за законодателна програма, но няма да правите правителство - това са приказки за наивници", каза Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай