Вторник,

Нинова разкри пъкления план на клиентелисти в БСП

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
1125
Нинова разкри пъкления план на клиентелисти в БСП
A
A
A

"В БСП има един инстинкт за самосъхранение при заплаха партията се сплотява. Официално никой досега не е подал молба за напускане, нито в Перник, нито в Пловдив. Явно е медиен фойерверк, за да се вмени, че партията се разпада", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за бТВ.

Според нея малка група атакува по грозен начин, не се съобразява с мнозинството в БСП.

Според БСП пернишката организация е клиентелистка и поискаха кметът на града да си тръгне и от този пост

"Това са хора, които години наред се опитват да овладеят БСП и да я управляват, така че да бъде в техен личен интерес", каза Нинова.

Тя коментира и отлива на БСП. "Искаме да обединяваме хора около идеи, а не всеки да гони личния си интерес. Подадохме ръка на левицата, но всеки решава дали да напусне, или не", каза Нинова.

Нинова коментира и бившия депутат от БСП Явор Божанков. "Няма как да си избран от партия, която да казва, че е за мира, против износ на оръжия. Участвал си в това решение, а след това да излезеш в парламента и да кажеш, че си за износ на оръжие, за легализиране на марихуаната в България. Или си част от екип, и можеш да работиш идейно, или си избираш своя път. Ето той си намери в "Демократична България", с коренно различна идеология", каза тя.

"Докато съм председател на БСП българските социалисти няма да приемат Истанбулската конвенция", добави Нинова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com