Нинова проговори!Посочи кой е лакомията за власт

И каза ще пада ли правителството

Нинова проговори!Посочи кой е лакомията за власт | StandartNews.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде своята оценка за новата криза във властта.

Има две правителства в България. Едно официално на ПП-ГЕРБ, чиито предложения не виждат бял свят. И едно второ – между ГЕРБ-ДПС и „Възраждане“, които взимат важните решения и ги прокарват със своите гласове.

Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Докато течеше спорът за Гешев, Борисов дори не идваше на работа. Беше като гръмоносен облак. Сега пак е усмихнат и си пуска плоските шеги.

Тази форма му липсваше, когато мечът на имунитета му тежеше върху главата“, смята Нинова.

„Опасявам се, че съдебната реформа приключи. Целта на тези промени за 48 часа, беше да бъде свален Иван Гешев.

Това си пролича и от записите на ПП. Една от причините да я има тази безпринципна коалиция е това – страхът от наказателно преследване“, смята Нинова.

Според нея цялата държава е била заложник на лакомията за власт на ПП-ДБ.

Съществените неща, за които уж се събраха – ПВУ, бюджет, съдебна реформа, Шенген. Нищо от това не се движи. Целта им е разпределението на постовете, овладяването на службите“, категорична бе лидерката на БСП.

„ПП-ДБ са в такава ситуация, че нито могат да продължат да управляват, защото ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ ги държат в парламента, нито могат да се самосвалят.

Това правителство няма да падне, защото ГЕРБ, ДПС и  „Възраждане“ ще гласуват против. Петков може да взема смели и мъжествени пози, но той вече не взима решенията. Може да говори каквото си иска“, смята Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай