Нинова отсвири ГЕРБ и ДПС, даде условия за нов кабинет

БСП е решила да подкрепи участието в преговори за кабинет с "Продължаваме промяната"

Нинова отсвири ГЕРБ и ДПС, даде условия за нов кабинет | StandartNews.com

Ръководството на БСП е решило да подкрепи участието в преговори за кабинет с "Продължаваме промяната". Подкрепяме приемане на актуалзизация на бюджета за тази година, както и подготовка на бюджета за 2023 година, а също и законовите промени, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, обяви председателят на партията Корнелия Нинова.

Вероятно Изпълнителното бюро ще упълномощи контактна група, но това ще го решим на следващото заседание, уточни Нинова.

Националният съвет е поставил висока оценка на четиримата министри от левицата в досега управлявалата коалиция.

На съвета е решено БСП да не участват в правителство, в което евентуално ще влязат ГЕРБ и ДПС, както и да не подкрепят мандат на ГЕРБ или ДПС.

Четири са условията, които БСП си поставя и като задачи, към преговорите за съставяне на правителство, каза Нинова. Те включват "актуализацията на бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на Бюджета за 2023 година".

Дългосрочните политики, които остават приоритет за социалната, здравеопазване, образование, наука и спорт и икономика.

Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и борбата с модела "ГЕРБ", с който като партия отдавна водим битка, уточни лидерът на БСП. Ще отидем при "Продължаваме промяната" с нашите приоритетни политики, след това ще говорим за министерства, за позиции и други, добави Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай