Нинова отсече! Съдбата на Габриел

Това не бяха преговори за съставяне на редовно правителство, заяви лидерът на БСП

Нинова отсече! Съдбата на Габриел | StandartNews.com

Според Корнелия Нинова Бойко Борисов е искал да ползва БСП или за бухалка, или за параван.

„Това не бяха преговори за съставяне на редовно правителство. Това беше имитация, беше загуба на време. Те правиха грешка след грешка – предложиха партиен премиер в лицето на Мария Габриел, защото тя е от ГЕРБ. Ние се отзовахме на разговорите, защото разбирахме голямата отговорност“, заяви лидерът на левицата в ефира на bTV.

„БСП му трябваше на Борисов, защото не съм сигурна, че ГЕРБ знаят какво прави той, но трябваше първи път за бухалка, за заплаха и втори път като параван. Помните ли какво се случи в последните дни от преговори с ПП-ДБ. Борисов им каза или сега веднага се съгласявате, или отивам на разговори с другите и с БСП. Тоест плаши с БСП“, коментира Нинова.

По думите ѝ Кирил Петков „се е вързал на този номер“

„Той започна да говори, даже да хленчи - не мога да си представя БСП и ГЕРБ да управляват за следващите четири години. Как не може да си представиш, като ти до вчера управляваш аз БСП, а сега си седнал да управляваш с ГЕРБ“, заяви Нинова.

ВИЖ ОЩЕ: Мария Габриел с първи думи след оставката

Относно кандидатурата на Мария Габриел за премиерския пост Нинова посочи, че бившият вече еврокомисар ще стане поредният човек, който ще "изгърми" и ще бъде употребен от Борисов за личните му интереси.

Тя каза и че вероятно ще има отказ от страна на ПП-ДБ, защото е имало опит от страна На Бойко Борисов да „увърти всички партии“.

„Всичко, което сме говорили, искахме да не настоява за за дефицит под 3%. Отговорът беше - разбира се, приемаме вашето 4,5%. Влизат ИТН Тошко Йорданов започва да се кара как може да се случи да слушате социалистите и само искат социална политика никакъв дефицит под 3%. Те казват - разбира се ще, бъде под 3. Един час разлика от тези два разговора. Еди си кой иска дефицитът да е определен, друг главата на Гешев, те им я обещават. Това не са преговори за редовно и стабилно правителство. Това е имитация това, е опит всички парти той да ги увърти и да ги използва и след това да си прави каквото иска“, каза Нинова.

"Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората. С или без Гешев, още преди той да излезе да говори, аз събрах изпълнителното бюро и взехме решение", увери тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай