Нинова обяви кандидат кмет и нападна тежко Борисов

Отново обвинения към ГЕРБ

Нинова обяви кандидат кмет и нападна тежко Борисов | StandartNews.com

Завърши заседанието на Националния съвет и можем да кажем, че май сме единствената партия, която към днешна дата е в пълна готовност за кампания за избори. Приехме своята платформа, одобрихме кандидати за кметове, както и екипите от общински съветници. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията днес, предаде БТА.

Тя каза, че ГЕРБ "изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години". Знакови червени кметове, които ние издигнахме, са получили оферти, добави тя. По думите ѝ от БСП разчитат това като пореден опит на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "да пробива БСП" и да внушава, че между двете партии са възможни договорки или коалиции.

Нашата цел на тези избори е да продължим битката си за разграждане на модела "ГЕРБ" на местно равнище, каза също Нинова. Днес Националният съвет взе решение по мое предложение - обявяваме официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП, подчерта тя.

Това, което предложи софийската градска организация, е одобрено от Националния съвет, каза Нинова в отговор на въпрос за решението за кандидатите на БСП в София. В началото на септември БСП - София издигна официално номинацията на Ваня Григорова за кмет на столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай