Нинова много бясна на Борисов, отново излъгал

И незнайно защо замесил моето име, че съм го потвърдила, казва лидерката на БСП

Нинова много бясна на Борисов, отново излъгал | StandartNews.com

Отново лъжете безогледно! С тези думи се обърна във Фейсбук лидерът на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Г-н Борисов днес казал, че войната за едни е лошо нещо, за едни е добро. И незнайно защо замесил моето име, че съм го потвърдила. Абсурд. Г-н Борисов, войната във всички случай и за всички е лошо нещо. Обикаляте страната и лъжете безогледно", оплака се Нинова.

"Ръстът в икономиката не се дължи на войната. Дължи се на 4 важни неща, които свършихме:

1. Спряхме рекета върху бизнеса, който вашето управление прилагаше.

2. Спряхме течовете и кражбите, които вашето управление толерираше.

3. Подкрепихме адекватно бизнеса за цената на тока.

4. Оставени на мира от рекет и кражби, фирмите заработиха спокойно и реинвестираха парите си в производство, вместо да пълнят нечии джобове", отбелязва икономическата министърка.

"Както и да манипулирате, колкото и омраза да изливате, фактите са си факти: за пръв път България е на първо място в Европа с нещо добро - рекорден ръст на индустриалното производство. Ръстът не идва от износ на оръжие както лъжете из цялата държава, а само от добив на въглища; производство на напитки и превозни средства, без автомобили; ремонт и инсталиране; облекло; енергийни и химически продукти; потребителски стоки; хартия и картон; хранителни продукти, лекарства и други по-малки", допълва Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай