Нинова: НЕ на програмен кабинет

Хвърлихте страната в хаос, заяви лидерът на БСП

Нинова: НЕ на програмен кабинет | StandartNews.com

За нас 2019 ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа. Нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика – и това само за първите 10 дни на 2019 г. Това заяви в първия пленарен ден за новата 2019 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Увеличението на ток, вода, газ и парно изправят хиляди семейства пред невъзможност да оцелеят през зимата. Стигна се до там във Велико Търново българи да се отказват от топлата вода като услуга, просто защото не могат да си я платят, заяви Нинова. Според нея скандалът с винетките е показал „некадърността на управлението”. Хвърлихте в хаос цялата страна заради своята некомпетентност. Светът и Европа разполагат вече с изкуствен интелект, а правителството на Борисов не може да въведе електронна винетка, заяви Нинова.

Ще искаме актуализация на бюджета за доходите и ако КЕВР не си влезе в ролята – оставка на цялата комисия, каза още Корнелия Нинова. Тя заплаши, че  представителите на БСП ще напуснат сдружението на общините. „Ще искаме актуализация на бюджета по отношение на доходите на хората. Не ни казвайте, че не е възможно. Защото Министерски съвет я прави всеки месец. Днес нашите членове на НСОРБ внасят декларация, ако тази практика не се промени да се облагодетелстват приближените кметове, нашите представителите напускаме сдружението”, заплаши Нинова

Корнелия Нинова заяви, че при ниския рейтинг на правителство и парламент – 17 и 8 процента, доверието на избирателите е изчерпано.

Всякакви опити за политическо инженерство да се продължи живота на това мнозинство с ново програмно правителство, в което да участваме всички партии, ще срещнат нашия отпор, заяви Нинова. И заключи: „Искаме предсрочни парламентарни избори и каквото народът реши, ние ще го изпълним”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай