Нинова даде рамо на кандидат-кмета на БСП за Русе

Целта на БСП за предстоящите местни избори е да увеличи двойно броя на кметовете си

Нинова даде рамо на кандидат-кмета на БСП за Русе | StandartNews.com

Лидерът на БСП представи днес в Русе кандидата на партията за кмет на дунавския град – депутатът Пенчо Милков.

"Нашият кандидат е Пенчо Милков. Той ще ни липсва в парламента, но русенци ще имат възможност да изберат честен, интелигентен, млад и енергичен кмет”, обяви Нинова.

По думите й той не е участвал в управление, не е разпределял обществени поръчки, не е част от задкулисието - почтен, отдаден на общината професионалист юрист, баща на три прекрасни русенчета.

“Самоизградил се човек - тръгнал от общ работник на строежи и стигнал до доктор по право. Ние сме до него със силна програма за управление на общините, където трябва да остават част от събраните от гражданите данъци, комуналните услуги да се изпълняват от общински предприятия, а не да се дават на концесии, с данъчни стимули за привличане на инвестиции, мерки за чистота на въздуха, програма за жилищна и социална политика за младите хора, специални грижи за възрастните”, каза още председателят на БСП.

Целта на БСП за предстоящите местни избори е да увеличи двойно броя на кметовете си заяви още Корнелия Нинова, която присъства на областната конференция на партията в Русе.

В момента кметовете на населени места, избрани от листата на БСП, са 30, а партията ще води такава кампания, която да доведе до двойното им увеличение, коментира в Русе Корнелия Нинова.

За битката в София все още се чака решението на Мая Манолова и на 11 септември, когато е градската конференция на партията, ще стане ясно дали БСП ще я подкрепи или ще издигне друг кандидат.

На въпрос дали социалистите очакват подла кампания, както предрече премиерът Борисов, Нинова отговори: „Като гледам как започват, за пореден път съжалявам, че няма да бъдат избори на състезание на аргументи, и на програми, и на идеи. Все се оплакваме, че политиката е безидейна, че е жълта, че произвеждаме само скандали, а ето, сега е време за програми. БСП е единствената партия, която има програма за местните избори“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай