Николай Витанов изуми всички с прогноза за дядо Хенри

Глупостта е равномерно разпределена във всички слоеве

Николай Витанов изуми всички с прогноза за дядо Хенри | StandartNews.com

Невероятен анализ на всичко, което стана у нас и по света

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна и в Израел и Палестина. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук:

Кратка информация за политиката и войната за 27 октомври 2023 г.

Днес по-накратко, че пак ми се събра друга работа, поради което няма да мога да напиша коментар за понеделник. Следващият коментар ще е във вторник.

Днес ще видим какво е казал дядо Хенри за политиката и политиците. Петък е, трябва да е малко по-весело.

Хенри Кисинджър (ден номер 10)

90% от политиците придават лоша репутация и за останалите 10%. Политиката е върховният афродизиак.........

Дядо Хенри е оптимист. Той смята, че има 10% свестни политици. Не познава добре България. Но представете си какво е и на Запад, щом и дядо Хенри казва, че свестните политици там са само 10%. Да комбинираме това със

Закон на Витанов: Глупостта е равномерно разпределена във всички обществени слоеве.

Та така, дори и на Запад, като попаднете в слой от политици, 90% от тях няма да стават за нищо (съгласно дядо Хенри) и ще е чудо да срещнете някой свестен – 1 към 10 казва дядо Хенри. Ами у нас? Леле како-о-о-о-о-о! Колко е у нас. 1 към 20? 1 към 50? 1 към 100? Още по-малко? Да вземем най-благоприятния вариант - 1 към 20. Автоматично ви става ясно защо нещата не вървят. Дядо Хенри, дами и господа, четете дядо Хенри, той е умен човек.

Отиваме към афродизиака. Който ни казва, защо за нищо не стават, ама се занимават с политика. В политиката, се опитва да ни каже дядо Хенри, има много близки неща с тези неща, които са свързани със секса. Затуй куцо и сакато тича да се занимава с политика, особено, когато вече не може да се занимава със секс. Да формулираме

Закон на Витанов: От определена възраст нататък, усилията за занимания с политика са обратно пропорционални на усилията за занимание със секс.

Нали така – не може да се занимава вече със секс – безкрайно се занимава с политика.

Това е нормалното състояние на нещата. А какво е ненормалното състояние на нещата? Може още да се занимава със секс, а тръгнал да се занимава с политика. Резултат – политически секс-скандали. Я се сетете за примери от родния политически живот. То е защото не се спазва следствие от горния закон на Витанов

Следствие: Като можеш още да се занимаваш още със секс, не се занимавай с политика.

Недей, ще вземеш да получиш инфаркт от толкоз много афродизиаци. Чети дядо Хенри, за да поумнееш.

Както виждате, опитвам се да им набия дядо Хенри в главата. Мъча се. Ама четенето не е афродизиак. Та трудно им влиза в главите.

Стига за това.

Нататък към войните.

Тук да формулираме един закон, които може да ни потрябва закон на Витанов: Ако се разболееш от идиотия, то е задълго.

Както виждате, днес съм в настроение.

Войната в Израел и Палестина. Всичко си върви според прогнозата. И какво беше тя? Да припомним де, че е малко по сложно от прогнозите на Генерал дьо Гьол и фердмаршал Юрдек фон Шадраван.

1. Писах ви, че за 10-на дни израелската армия ще изтласка палестнинците нахлули на израелска територия. Стана ли – стана.

2. Писах ви, че после нещата ще увиснат на бифуркационна точка, по-вероятният изход от която е инвазия в Газа. Ето, нещата са увиснали на бифуркационната точка и чакаме накъде ще тръгне системата.

3. Писах ви, че Излаел има нужда от 3 седмици за да извърши подготовката на мобилизираните запасняци до ниво батальонни тактически групи, годни за действие в Газа. Трите седмици изтичат в края на тази седмица. След което израелските батальонни тактически групи ще са готови за инвазия в Газа, но не и за масивен щурм на самия град Газа. Ами ето, днес е петък на третата седмица. Израелски батальонни тактически групи вече правят набези в Газа.

4. Писах ви, че Израел има нужда от повече време за да приведе бригадите от запасняци в боеспособно състояние и вероятно няма да чака да дойде това време ( малко след средата на ноември) и ще удари, разчитайки на въздушно и артилерийско превъзходство. По същество, масивни наземни атаки на град газа може да се очакват след средата на ноември, когато бригадите от запасняци в израелската армия са достигнали нивото на боеспособност, изискващо се за борба със силен и мотивиран противник в градски условия.

5. Писах ви, че очакваните израелски загуби ще са големи вследствие на добрата подготовка на палестинските формирования в Газа. За да се намалят тези загуби, ви писах, че трябва да се натиснат някои от трите копчета, които изключват части от мрежата на военната структура на Хамас. Едното копче със сигурност ще се натисне, върви пазарлък за второто, третото няма как да се натисне. Тъй, че Хамас няма да бъде изключен напълно и съпротивата се очаква да бъде жестока.

6. Един неочакван резултат от тази война и от другата война – тази с Украйна, е че човек на Тръмп стана говорител на палатата на представителите в американски конгрес. Очакват се весели, ама весели неща в Конгреса по отношение на тези две войни. Републиканците в Конгреса се сплотиха, защото трябва да окажат помощ на Израел и ето го новият спикер. Сега помощта на Израел ще бъде оказана. Нали знаете вече, дипломацията е продължение на войната с други средства. А как се отнася Тръмп към Украйна, чието ръководство е заложило на Байдън. Ще видите, ще видите. Тръмп може и да забавя, но не забравя. Парици за Украйна може и да има, но лъвският пай ще отиде към Израел, не се съмнявайте.

Войната в Украйна.

1. Руснаците нямат зор да бързат. Вливането на западна помощ в системите на украинския пациент е силно намаляло и това ще се отрази на боеспособността на украинската армия. Израел е приоритет номер едно на Американския конгрес. Украйна отиде на пего – шесто място, че и по-назад. Беше ви предсказано, нали така. Интересно е да си спомните какво говореха генерал дьо Гьол-овците по въпроса.

2. Кротко си чакаме огромните украински успехи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – трябва да бъде превзет Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 29 – ти. Отива на месец. Запорожската месомелачка работи.

3. Другите месомелачки също си работят, руснаците бавно напредват покрай Купянск и Авдеевка. Зимата иде.

4. Големият юруш умрЕ. Сега, трябва да се прави нещо, че вниманието е насочено към Израел и Палестина. И се почват опити за форсиране на Днепър. Нова месомелачка, кото ще очаква да бъде залята с трупове на украински войници. Залято ли е с трупве на украински войници. Залято е

5. Бокажите при Авдеека – очакванията са за бавно напредване на руснаците – превземат бокаж, спрат за 2-3 дни да се укрепят и след това превземат следващия бокаж. Руснаците не бързат, още повече, че нямат грамадно числено превъзходсво. За тях е по изгодно а оставят украинците да пробват да контраатакуват през бокажите. Така лесополосите се покриват с украински трупове вследствие на действието на руската артилерия. Украинското пушечно месо намалява. Помним фон Молтке, нали така: Като ти замине армията, заминава и територията, щото няма с какво да я отбраняваш.

7. Тактика на руснаците при Авдеевка – същото, както навсякъде, където Сирски командва отбраната на градове – бавно обхващане на града в клещи, изласкване на украинците от голямо индустриално предприятие или мина покрай или в града и използване на предприятието за база за щурма на града. От Лисичанск до Бахмут – все така. И все успешно.

8. Какво правят руснаците – полека превземат позициите покрай Авдеевка. Иде есен, а с есента иде и кал. Превес ще има този, който може да спре доставките на оръжие, храна и обарудване на другия. Сега ясно ли е, защо руснаците превземат позициите покрай Авдеевка?

9. Големият завод – има голям химически комбинат покрай Авдеевка. С господстваща височина – изкуствен хълм от отпадъци, свързани с производството. Руснаците го контролират. Господстващата височина им дава мъзможност за тежък обстрел на пътищата за доставки за украинската армия. И възможност да атакуват и заемат северната част на химическия завод. На Сирски пак му гласят бахмутския номер. А от фронта идват вести, че руснаците наближават комбината. Нали не забравяте – цел – заемане на северната му част и използване като плацдарм за навлизане в града Авдеевка

10. Чувалът не се затваря. Устроена е авдеевската месомелачка – за да държат града, украинците трябва непрекъснато да вкарват войски по прострелвани пътища и тези войски ще бъдат смилани от руската артилерия. Путин няма за къде де бърза. А като свърши пушечното месо, ще дойде време да ви кажа нещо от фон Молтке. Знаете какво. Идват съобщения, че украинското командване е решило да увеличи групировката в Авдеевка от 10 000 на 30 000 души. Ами те руснаците това и чакат. Таз месомелачка може да стане и по-голяма от Бахмутската.

11. Вчера ви демонстрирах как от една проста информация за средната възраст на украинската армия, човек може да си направи извод за числеността и, ма жертвите и и за перспективите и. Ами, перспективите не са добри. Това, което ви е прогнозирано, че към края на годината ще почнат да се усещат проблеми с пушечното месо, започва да се реализира. Ама вие не слушайте Витанов. Слушайте генерал дьо Гьол и фелдмаршал Юрдек фон Шадраван. И помнете

Закон на Витанов: Генерал дьо Гьол е велик, защото разликата му с генерал дьо Гол е само едно нищо и никакво си ь.

То май и главна буква ь няма. Я ми припомнете някоя дума дето започва с ь, че като я турите в началото на изречението да я пишете с главна буква?

Ьордек? Не става. Нещо друго ще трябва да е.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 458 дни.

15 месеца са 457 дни. 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 560 дни. 19 месеца са 578 дни. Броячът върти.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

560 дни валидна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все още няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. Какви са очакванията?

1. Вълната продължава да е полегата.

2. Продължавате да се представяте сотлично, като спазвате елементарните мерки за самозащита и това позволява на здравната система да оказва съпротива и да задържа нарастването на вълната. Виждате – случаите не могат да се вдигнат стабилно над 500. А времето си върви.

3. Знаете какво трябва да се прави - държите така до средата на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространение на вируса. Засега се справяте отлично и резултатът е налице – заформя се полегата вълна

4.Елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници.

5. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Не се пазете и вълната ще се вдигне. Можете обаче да я пресечете и виждате, че пресичането може да стане – ето, вълната не може да се вдигне в момента, защото по-голямата част от народа се пази.

6. Виждате, че поведението на социалните системи може да бъде предсказвано. Следователно, историята за Хари Селдън има някаква основа в реалния свят. Областта на изследвания е нова и прави първите си стъпки. След 1000 години вероятно нещата ще бъдат много по развити и човечеството ще използва математическата социална динамика за да минава по-лесно през кризите, свързани с развитието. Какво е началото виждате – както всяко начало, е трудно и не само в татковината. Насреща има вой и кряканица. Но, нещата могат да се развият толкова, че след 1000 години наистина да се появи някой като Хари Селъдн. За да го пратят на заточение на далечна планета, ще кажете. Помнете обаче

Закон на Витанов: империите падат, науката остава.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай