НДСВ възкръсна! Кой стои зад партията

Той разказа за поздравителния адрес, който НДСВ са получили от Симеон Сакскобургготски

НДСВ възкръсна! Кой стои зад партията | StandartNews.com

Няма възраждане на НДСВ, а има връщане към идеята да се явим на изборите, защото парламентарната система се разпада. Цялата политическа система е в криза. Все по-често има служебни правителства. Това каза в интервю за НоваНюз председателят на НДСВ Станимир Илчев. Той посочи като приоритети на НДСВ влизане в еврозоната и в Шенген.

Политикът смята, че по удивително различен начин се сглобяват правителствата и коалициите от няколко години насам. Не се върви по пътя на сближаване на принципни позиции, изясняване на противоречията, без да бъдат квалифицирани като" червени линии", не се обличат в споразумения постигнатите съгласия по основните теми, посочи Илчев.

Подозренията, че НДСВ е нечий проект, че е някаква "мистична" група хора, от които трябва да се плашим са дълбоко неверни, но те продължават да се лансират, посочи политикът. Причината за това е, че част от хората дълго време са манипулирани и са уязвими на такива теории, смята той. Другата причина е, че част от младите хора не желаят да се запознаят с близката история, допълни политикът.

„Ще предложим принципът на равно третиране на всички български граждани, на всички юридически субекти и на всички икономически субекти. Опазихме се да създаваме от собствени, партийно-центрирани клиентелни мрежи. Не бяхме съгласни с парцелирането на икономиката. Против програми сме, в които пожелателните идеи са повече от реално осъществимите“, каза Илчев.

Той разказа за поздравителния адрес, който НДСВ са получили от Симеон Сакскобургготски.

Политикът смята, че вниманието на обществото може да бъде привлечено, ако хората са млади и честни, добре образовани и практически ориентирани.

„Нашата заявка е да се явим самостоятелно на избори, което е форма на честно отношение към обществото“, посочи той. Илчев допълни, че на този етап нямат идея да търсят коалиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай