Найденов: Не съм кандидат за лидер на БСП

Найденов: Не съм кандидат за лидер на БСП | StandartNews.com

Стара Загора. Не изключвам на заседанието на националния съвет на БСП да бъдат поставени въпросите за оставки и извънреден конгрес, но аз ще съобразя с мнението на изпълнителното бюро и ще кажа „не". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, който освен член на ръководството е и говорител на партията, след официалната церемония по изпращане на последния българския военен контингент в Афганистан във вторник в Казанлък.

Говорителят на БСП обаче не изключи промени в основните, общински и регионални огранизации на партия. Според Найденов точно вътрешно-партийното състояние на БСП, невъзможността да бъде използван потенециала на десетките хилрияди социалисти била основната причина за тежката загуба на евроизборите. Същността на самата кампания и коалиционната политика в Коалиция България, както и неудовлетволетвореността от работата на правителството в някаква степен също натежали в общата оценка на избирателите.

Найденов очаквал по-голямата част от актива на БСП да потвърди преобладавощото мнение за предсрочни избори. „Колкото по-бързи, толкова по-добре и за самата БСП и за страната, за да се преодолее усещането за политическа криза и за да се предотврати дестабилизация", добави той.

Военният министър опроверга слуховете, че може да е следавщият лидер на БСП. „Не съм бил кандидат за председател на партията, не се виждам и в тази позиция", каза Найденов и посочи, че партията си има водач и той се казва Сергей Станишев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай