Найденов: 7 млн. за ВМА или ограничават приема

Найденов:  7 млн. за ВМА или ограничават приема | StandartNews.com

София. 7 млн. лв. финансова инжекция за Военномедицинска академия поиска министър Ангел Найденов. Толкова е сумата, която е нужна за оздравяването на болницата, за да не се налага да спира приема на пациенти. След заседанието на кабинета в сряда военният министър Ангел Найденов заяви, че въпросът за финансовия ресурс трябва да бъде отправен към финансовия министър.

"Надявам се да бъде отпуснат ресурс до края на годината. Най-малко 7 млн. лв. са жизнено необходими и това е извън парите, отпускани през ВМА", обясни военният шеф. По думите му назначението на новия директор на ВМА е за шест месеца, защото "планът на болницата не е защитен пред министерствата на отбраната, на здравеопазването и на финансите".

"Очакванията са той да приложи мерките в оздравителния план и да намали задълженията на ВМА чрез преструктуриране и на дейности, които не са финансово защитени", обясни още Найденов. На въпрос какво може да се случи, ако парите не бъдат преведени, военният министър заяви, че "могат да се предприемат стъпки за ограничаване на приема на пациенти". Министърът обаче бе категоричен, че той не иска да се стига дотам и именно заради това ще настоява за трансфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай