Събота,

Национално движение за мир създават АБВ-Младежи

От: Редактори -
Национално движение за мир създават АБВ-Младежи
A
A
A

АБВ-Младежи инициират национално движение за мир, обяви на пресконференция председателят на АБВ-Младежи Пламена Заячка. Тя добави, че младите хора в партията ще търси за целта подкрепа на граждани и организации, а целта е максимално широка гласност в името на солидарност за мира.

В контекста на инициативата АБВ-Младежи настояват Договорът за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие да бъде актуализиран и разширен.

„Искаме да запазим мира в зоната на Черноморския басейн, Балканите и България. България е председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е повече от силна позиция и затова по време на председателството трябва да се инициира именно от нашата страна такъв процес“, посочи Заячка.

Именно въпросите за запазване на мира и разоръжаването залягат в проектокампания за реализиране на подписка и обявяване на всенароден референдум, каза председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Двата въпроса, които ще се представят на политическите партии и гражданите са 1. Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие? 2. Съгласни ли сте военните съоръжения, тренировъчни центрове и полигони на територията на страната да бъдат само отбранителни? Ще се обърнем към ГЕРБ, БСП, ДПС, „Воля“, НФСБ, ВМРО, АТАКА, НПО-та и синдикати, за търсене на начини за опазване на мира, който защитават националния интерес“, каза още Петков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички