Наши от ЕНП искат от Урсула помощ за Шенген

Български евродепутати от ГЕРБ били на опознавателна среща с новата шефка на ЕК

Наши от ЕНП искат от Урсула помощ за Шенген | StandartNews.com

Българските евродепутати от Европейската народна партия са поискали на среща с кандидата за председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подкрепа за страната ни за Шенген и еврозоната, съобщи пред БНР евродепутатът Андрей Ковачев. Тази среща е била по-скоро опознавателна и тя не е представила свои приоритети за следващите 5 години.

„Тя обеща, че в най-скоро време ще дойдат вече детайлите по темите, които повдигнахме – сигурност, отбрана, външна политика, Шенген, еврозоната, които повдигнахме ние от Източна Европа и от България по-точно“, каза Ковачев.

На въпрос дали смята, че гласуването за Фон дер Лайен и следващата Европейска комисия може да не мине в Европейския парламент, българският евродепутат отговори:

„Това е компромис. При един компромис никой не е достатъчно доволен. И при социалистите има недоволство, и при либералите има недоволство, а и при нас има недоволство. Ние ще изслушаме както Урсула фон дер Лайен, не само при ЕНП, но и другите колеги от другите политически групи ще разберем по-подробно за нейните приоритети и какво тя ще отстоява. За нас е важно да има единен, силен, интегриран, ефикасно действащ Европейски съюз и съответно ще подкрепим на 15-и тези политики“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай