Понеделник,

Напрежение. Сабрутев скочи на Овчаров

От: Агенция Стандарт -
3434
Напрежение. Сабрутев скочи на Овчаров
A
A
A

"Господин Овчаров трябваше да си сложи значка "Аз подкрепям Москва". Той говореше за всякакви други неща, но не и защо е влязъл в списъка "Магнитски". Това е абсолютното доказателство за провала на нашата правосъдна система", заяви Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната".

ВИЖ ОЩЕ: Овчаров хвърли обвинения за "Магнитски", намеси министри

Той сподели очакванията си списъкът да расте и добави, че е унизително българската прокуратура да не работи за справедливостта на България, след като са откраднати много милиарди.

Сабрутев коментира пред Bulgaria ON AIR обвиненията към "Продължаваме промяната", че е купила скъп газ по времето на кабинета "Петков": "Те казват, че държавата е ощетена, защото ние сме купували по-скъп газ, а сме можели да купуваме от "Газпром". Това ще е поредното обвинение на прокуратурата, което ще отпадне. България всяка година плаща заради нелепите решение на прокуратурата и това е причината ние да се обединим с ДБ".

Според него, след като "Газпром" спира подаването на природен газ, е трябвало кабинетът "Петков" по спешност да набави газ. Сабрутев обясни, че в доставките на природен газ се знае за определен период напред какво ще се случи и когато Русия е започнала войната в Украйна, е било логично да използва газа като инструмент за влияние и да го спре.

"Газът е такъв, какъвто е имало в този момент. Газът беше американски, два танкера втечнен на цена по-ниска от борсата, на цена по ниска от договора с "Газпром". Независимо че страната ни беше поставена в изключително сложна ситуация, България не усети по никакъв начин това нещо. Ние усетихме цената, но в България нямаше прекъсване на доставките", категоричен е Сабрутев.

По думите му ние трябва да инициираме арбитраж и служебният кабинет ще отговаря, защо не е направил необходимото, за да си потърсим правата. Сабрутев е категоричен, че България е потърпевшата страна.

На финала Сабрутев коментира листите за предсрочните парламентарни избори: "В тях ще сложим лица, в които голямата маса да припознаят хората, които ще изпълняват техните каузи в парламента. Аз ще бъда в листите на 23-ти МИР в София". Гостът твърдо отрече с ДБ да са имали пререкания за това как да бъдат наредени листите.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com