Напрежение. Мая Манолова с нов залп по Нинова

Лидерът на "Изправи се България" покани всички социалисти в редовете на лявото обединение

Напрежение. Мая Манолова с нов залп по Нинова | StandartNews.com

"Леви партии, леви организации, интелектуалци и социалисти. Ляво обединение без БСП е възможно, но ляво обединение, без социалисти, без хилядите предани на лявата идея хора, няма как да се случи", заяви лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова.

Тя покани всички социалисти в редовете на лявото обединение. "Погледът върху гражданите, върху левите хора като крепостни на една феодална партия, е погрешен и унизителен за левите хора. БСП отдавна не може да претендира за монопол", посочи Манолова и поясни, че слуша приближени на Нинова, които очевидно са в паника.

"Тази агресия срещу нас, а не срещу ГЕРБ и ДПС, е смайваща. Стиснаха си ръцете с Борисов. Заявката на Нинова е, че заедно с Борисов ще връщат авторитета на парламентарната република и ще работят за парламентаризма, а самата тя в национална медия обяви, че Борисов шест години и половина не бил стъпвал в парламента. Това ръкостискане е предателство", обясни тя.

Пред Bulgaria ON AIR лидерът на  "Изправи се България" заяви, че в партията, сред стотиците активисти, има двама или трима, които са били членове на БСП, но отдавна не припознават БСП като лява партия. "Те търсят алтернативна, автентична левица, както българските граждани. Огромна група хора няма свое представителство в парламента. Защитава ли БСП работещите хора, защитава ли пенсионерите, интелектуалците?", попита Манолова.

Според нея без обединение лявото представителство в парламента ще продължи да се смалява и обезличава.

"Ако търсите в нашите редици гастрольори, като последните нови, които ще дойдат, ще хвърлят няколко идеи, ще излъжат хората - не. Сред нас са хора с биографии, за които е ясно зад какви каузи са стояли. За разлика от юристите на БСП, с екипа на  "Изправи се България" сме в съда, където сме завели над 100 дела в защита на пенсионери. Защитаваме работещи хора, които не си получават заплатите. Ние сме на терен", обясни Манолова.

Според нея ръководството на БСП не се интересува от мнението на редовите социалисти. "Не мисля, че някой беше питан от широките членове и симпатизанти за унизителната среща за лявата партия, в която Нинова поднесе БСП на тепсия на Борисов. Националният съвет и послушните хора около нея са готови да аплодират всяко самоубийствено решение", коментира тя.

Лявата платформа ще носи името "Левицата" и в нея ще се включат леви партии и организации, стана ясно от думите ѝ. "Ние поканихме БСП. Не мисля, че е място, на когото и да е от лидерите на левите партии, на този Конгрес", посочи Манолова и допълни, че очаква сериозен приток на хора в листите на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай