Неделя,

Напрежение! Гешев поиска имунитета на знаков депутат

От: Редактор -
3479
Напрежение! Гешев поиска имунитета на знаков депутат
A
A
A

Главният прокурор на Република България внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на депутата от ПП-ДБ Радостин Василев. Предложението за това е на Софийската градска прокуратура.

Причината - скандалът при разцепването на групата на „Има такъв народ” миналата година, когато депутати на Слави Трифонов се оплакаха, че им е оказван натиск да напуснат групата на партията и да подкрепят „Продължаваме Промяната”, пише novini.bg.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че Василев, чрез заплашване, е направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН в 47-ия парламент.

С решение на ЦИК от 6 април тази година обаче Василев е обявен за депутат и след полагането на клетва вече е лице с имунитет. Съгласно чл. 70 от Конституцията на Република България и  чл. 135 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание възбуждането на наказателното преследване срещу народен представител е възможно само с разрешение на парламента или при писмено съгласие на Радостин Василев. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com