Напрежение. ДСБ скастри Асен Василев

Говори Йордан Иванов

Напрежение. ДСБ скастри Асен Василев | StandartNews.com

Министър Хинков е дългогодишен член на ДСБ и се ползва с нашата подкрепа в битката му с корупционни практики, както и всеки един друг министър в настоящия кабинет, който води такива битки. Това заяви пред журналисти в парламента от името на депутатите от ДСБ Йордан Иванов. Поводът е казусът „Пирогов“.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът трещи. "Пирогов" с мощен удар срещу здравния министър

По думите му буди недоумение как цялата политическа власт в държавата вече втори ден се занимава с директора на една болница, за когото има експертен доклад за съществени нарушения на Закона за обществените поръчки.

ВИЖ ОЩЕ: Шефът на "Пирогов" отвърна на удара. Разкрития срещу Хинков

Видимо Костадин Ангелов от ГЕРБ се е запътил към поста на здравен министър и искаме да го предупредим, че начинът, по който го прави „най-вероятно ще доведе до скъсване на менискус“, коментира Иванов.

В ДСБ били сериозно притеснени от изказването на министър Асен Василев пред медиите в парламента вчера, че според него, „ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо за този министър е да си подаде оставката".

Василев дължи обяснение на нашата парламентарна група трябва ли министрите да се сговарят с ГЕРБ и ДПС и, ако не получат тяхната подкрепа, да си подадат оставката, искат депутатите от ДСБ. И настояват Василев да разясни какво е искал да каже, пише БТА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Цъф
преди 2 месеца

ДСБ да не се правят на ощипани, ами да се готвят за още удари в гърба от коалиционните им партньори. Тези хора са безпринципни розови социалисти. За тях няма ляво, няма дясно, има конформизъм, интереси и неомарксистка, уок идеология, която ще продължават да налагат, колкото повече власт добиват. А ДСБ бяха десни навремето...

Откажи