Напрежение. Бесепар скочи на министър

Депутатът с остри думи

Напрежение. Бесепар скочи на министър | StandartNews.com

Военният министър обяви, че България ще предостави нова помощ и въоръжение за Украйна.

"Искаме да кажат пред българския народ какво правим - влизаме ли директно в тази война. Оставете военната помощ с 1 млрд. куршуми, прокрадват се идеи за изпращане на жива сила - лекари и санитари, така се почва. Започваме да набираме доброволци, не вярвам да има кадрови военни, които да отидат доброволци", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков.

По думите му България само губи с назначаването на Тодор Тагарев за военен министър. 

"Неговите убеждения ни водят в открито влизане във военния конфликт. Този човек не е човекът, който е нужен на България в такава военна ситуация, наричат ги "ястреби" в натовските държави", добави Гьоков. 

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че 80% от българите са против всякакво участие на страната в конфликта, включително с боеприпаси, с жива сила. Гьоков беше категоричен, че по времето на четворната коалиция, с министър на икономиката Корнелия Нинова, страната ни не е предоставяла пряко оръжие на Украйна.

"Ако по някакъв начин Корнелия Нинова беше подписала износ на оръжие за Украйна, досега щяха да бъдат извадени и развети публично тези документи", добави Гьоков.

Бившият социален министър подчерта също, че никой не говори за мир.

"Защо се наливат и боеприпаси и средства в тази война, тя се разраства, ние имаме ли интерес от това, че да се включваме с нашите дребни възможности?", попита той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай