Нанков обвини БСП в нечестна игра спрямо АПИ

АПИ никога не е отказвала достъп до информация, категоричен бе зам.-министърът

Нанков обвини БСП в нечестна игра спрямо АПИ | StandartNews.com

Социалистите спекулират, че АПИ им е отказала проверки и информация, заяви на брифинг днес заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На свой ред той обвини БСП, че манипулират общественото мнение с постоянните си твърдения.

"БСП спекулират с факти и данни. АПИ никога не е отказвала достъп до информация, а напротив - в рамките на цял месец на БСП се предоставя възможност да се запознаят с купищата и тоновете строителна документация за пътищата, за които те искат да се извърши проверка. При колегите явно липсва експертиза. Ние ги попитахме кои експерти ще проверяват документите и в коя лаборатория ще се извърши проверката - отговори не получихме", опроверга изявлението на социалистите Нанков.

"Нека Свиленски да дойде да чете и да се запознае с информацията. Тук ще перифразирам една известна поговорка - Георги бре чети, Георги не чете и говори нелепици и глупости", заяви Нанков. Той отговори още на социалиста, че се вози в колата на премиера, защото е поканен и има какво да отчете, за разлика от Свиленски.

"Какъвто е председател на предизборния щаб, такъв е и експерт по пътища и строително инженерство", разкритикува Нанков. "За Своге има обвиняеми и вероятно делото ще стартира", поясни още бившият министър, подал оставка именно заради жестоката катастрофа преди една година.

"По повод твърденията му, че асфалт не се яде, но се краде ще кажа, че всички помнят какво се случи през периода на тяхното управление. Бойко Борисов спря договорите, които оскъпяваха адски много строежа на пътищата. Нека Свиленски чете, че много информация му дойде и говори неверни неща. Пак ще повторя - АПИ никога не е отказвала информация", категоричен беше Нанков.

Иван Досев – член на Управителния съвет на АПИ - отбеляза, че агенцията е експертна структура и не е коректно името ѝ да се използва за правене на недостоверни внушения. По отношение на поисканата от народни представители от левицата технически справки той коментира, че е осигурен пълен достъп до тях -, обяснителни записки, количествени сметки, сертификати за вложени материали и др. Инж. Досев допълни, че ненужно е изхабен голям ресурс на АПИ за подготовка на огромен обем информация, която никой от поискалите я не я е използвал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай