Надежда Нейнски отсече, от какво имаме нужда

Bившият външен министър коментира още Шенген и войната

Надежда Нейнски отсече, от какво имаме нужда | StandartNews.com

Имаме нужда от ясно евроатлантическо мнозинство. Това заяви в "Лице в лице" Надежда Нейнски, бивш външен министър и бивш посланик в Турция.

"Това мнозинство трябва да определи основните приоритети на България и около тях да се търси възможност за съставяне на правителство. Не да се да се наредят хора, на които да им се дадат роли. Българското общество и елит има отговорност към съдбата на България", коментира тя.

„Вчера чух за случката с детето на посланик ни в САЩ, когато „Луфтханза“ е казала, че България е част от Руската федерация. В тяхната представа България има перманентна връзка до ден днешен. Оказва се, че колебливата политика на България е оказала влияние върху авторитета“, допълни тя.

„Българите живеят с ниски доходи и са на опашката на ЕС заради дългите години, в които социалистическата партия управляваше и след настъпването на демокрацията. Трябва да си припомним историческите факти. Неслучилото се членство в еврозоната и Шенген показва недоверието към България“, подчерта бившият външен министър.

„Войната в Украйна промени отношението на САЩ не само към Украйна, но и към Европа. И Обама, и Тръмп имаха политика на изтегляне на САЩ от международните дела. Този вакуум беше заместен от апетитите на Русия. Преди инвазията Русия изпрати две писма – до САЩ и НАТО. Тази война пробуди не само САЩ за отговорността, която имат за демокрацията, защото иначе ще останат самотен остров сред милитаризирано авторитарно пространство“, допълни Надежда Нейнски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай