На форума на "Стандарт": Караджов каза решението за строителите

50 процента от сумите ще бъдат платени сега

На форума на "Стандарт": Караджов каза решението за строителите | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие разкри на форума на „Стандарт” решението на управляващата коалиция за парите на строителите. Коалиционният съвет заседаваше до късно снощи, за да развърже възела на проблема.

ВИЖ ОЩЕ: Гроздан Караджов: 2,3 млрд. лева са предвидени за проекти в строителството

Ако взетото решение мине в четвъртък в парламента, още в петък повечето критични възлагания ще бъдат направени, каза вицепремиерът.

Формулата е 50% да се платят сега, останалите – след като специална парламентарна комисия направи преглед на висящите плащания. Очаква се комисията да работи до 7 май.

Редно е за извършени неща да се плаща. Но е имало и случаи на надвишаване. Затова нека всичко да си мине през една комисия. Докато тя си свърши работата, да си разплатим половината, другите след 7 май, каза Караджов. Важно е да е убедено обществото, че всичко е законно, допълни министърът.

Консенсусът бе постигнат, няма да има спънки, заяви Караджов. И се пошегува: Надявам се да не тръгне нова процедура за гуверньор на БНБ, за да ни спъне, защото ние станахме косвена жертва на този избор.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай