Неделя,

МВнР: Ограничете пътуванията си до Египет

От: Администратор -
2717
МВнР: Ограничете пътуванията си до Египет
A
A
A

София. Външно министерство предупреждава българските граждани да ограничат пътуванията си до Египет. Във връзка с усложнената обстановка в района на Северен Синай, както и провеждащите се демонстрации в различни райони на страната, МВнР препоръчва на нашите сънародници да ограничат в максимална степен движението си в Кайро и в останалите основни административни центрове на 11 октомври т.г.

Ако на българи им се налага да пътуват до Египет, те трябва да спазват няколко основни правила, които препоръчва МВнР. Те трябва да избягват нощните полети, както и полетите в петъчните дни; да спазват стриктно обявеният комендантски час (от 19.00 ч. до 6.00 ч. в петъчните дни и от 0.00 ч. до 5.00 ч. в останалите дни на седмицата); да носят постоянно документи, удостоверяващи самоличността и националността (препоръчително – паспорт) им; да избягват местата, където се провеждат масови прояви или протестни шествия; да не се снимат под какъвто и да било предлог публични прояви, събития или обекти, касаещи органите за сигурност, да избягват конфликти с органите на реда или с други представители на местната администрация; да избягват каквито и да било коментари по вътрешнополитически и религиозни теми.

Преди пътуването българите трябва да направят предварителна регистрация в посолството на Република България в Кайро, съдържаща информация за планирания престой, както следва: имена на пътуващия, точно местоположение, срок на престоя, телефон и електронна поща за контакт. Регистрацията може да бъде извършена по телефона или чрез електронната поща на посолството, обясняват от МВнР.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички