Мустафа Карадайъ се срещна със сенатори в САЩ

Той участва в Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност

Мустафа Карадайъ се срещна със сенатори в САЩ | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ участва в Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност, който се провежда във Вашингтон. Конференцията е организирана от конгресмена Робърт Питинджър и бе открита от Джон Болтън, бивш съветник по националната сигурност и дългогодишен посланик в ООН.

Заедно с Карадайъ в делегацията на ДПС са още лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк и вицепрезидентът на световните либерали Хамид Хамид, заместник-председател на ПГ на ДПС.

Вашингтон1

В най-големия по рода си форум за сигурност участват петима сенатори - Том Тилис, Бърджис Оуенс, Бил Касиди, Синтия Лумис и Томи Тубървил, много членове на Камарата на представителите. Във форума се включва и Хестър Пърс, член на Комисията по ценните книжа и борсите.

Част от работата на Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност са представители на изпълнителната и законодателната власти на държави от Европа, Северна и Южна Америка, както и представители на международни компании и неправителствени организации в сферата на международната сигурност.

Сред обсъжданите теми са съвременните предизвикателства пред международната сигурност, произтичащи от войната в Украйна и агресивните авторитарни режими, както и противодействието на организираната престъпност и прането на пари. Специално внимание ще бъде обърнато на нелегалната миграция и методите за нейното пресичане или намаляване.

Сред темите за дискусия са още мерките срещу трафика на хора и злоупотребите с криптовалути. Обсъждат се още киберсигурността и глобална верига за доставки.

Основан преди седем години, днес Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност е водещо събитие в тази сфера.

Форумът предоставя експертен опит и сътрудничество между парламентаристи и националните администрации за по-доброто разбиране измежду съюзниците на Съединените щати за глобалните заплахи в съвременния свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай