Мустафа Карадайъ: Няма тема "Пеевски" в Брюксел

Народният представител не е бил предмет на разговорите в сърцето на Европа

Мустафа Карадайъ: Няма тема "Пеевски" в Брюксел | StandartNews.com

Тема за народния представител от ДПС Делян Пеевски в Брюксел няма. Това категорично заяви лидерът на Движението Мустафа Карадайъ в Брюксел. Така той отговори на питане от български журналист дали по време на срещите си в сърцето на Европа е получил въпроси, свързани с депутата.

"Не! Не знам дали за ваше съжаление или за нечие друго, но г-н Пеевски не е бил предмет на разговор по време на нашите срещи", каза Карадайъ. И допълни, че за разлика от Брюксел, в България темата продължава да е актуална.

Лидерът на ДПС каза, че е разбрал как някой в България се готви да прави закон ала Магнитски за приложението на санкции на чужда държава в България.

Служебният министър-председател отговори на мое питане, че санкциите в България нямат законово основание, припомни Карадайъ.

По отношението твърденията на премиера Кирил Петков, че в България има 20 лица, свързани с корупция, Мустафа Карадайъ бе категоричен, че ако главният прокурор не се е самосезирал за тези думи, някой ще трябва да го направи.

Защото дали ни харесва или не, в България има действаща Конституция към настоящия момент, има разделение на властите и компетенциите и когато някой има информация за престъпление, той е длъжен да сезира съответните органи, включително това трябва да направи и гражданинът Кирил Петков, независимо каква позиция заема днес, заяви Карадайъ.

В момента се чуват коментари, че ще се правят промени в Конституцията и в нея ще се записват санкции не само срещу граждани на трети страни, но и срещу български граждани. Ако това се случи, къде остава правосъдната система, попита Карадайъ. И коментира, че подобни промени означават премахване на съдебната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай