Мустафа Карадайъ даде знак от Пловдив

Посланик Айлин Секизкьок благодари на ДПС, че пази идентичността, езика, религията, културата и традициите

Мустафа Карадайъ даде знак от Пловдив | StandartNews.com

Знак от Пловдив даде лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Вие, културните дейци, помагате да запазим и развиваме нашите идентичност, език, религия, култура и традиции. Благодаря Ви!”, заяви той пред културни дейци, участващи в Шестата работна среща - език, култура, религия, изкуство и НПО. Тя бе организирана в Пловдив от съпредседателя на европейските либерали Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/”Обнови Европа”.

Във форума участваха зам.-председателят на НС Мукаддес Налбант, посланикът на Р Турция в София Айлин Секизкьок, народните представители от ДПС Рамадан Аталай и доц. д-р Джевдет Чакъров, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Гордея се с вас. Вие положихте много усилия, за да запазите своите идентичност и религия, заяви Н. Пр. Айлин Секизкьок. Запазването на вашата национална и религиозна култура и идентичност помага и за развитието на отношенията между Турция и България, допълни г-жа Секизкьок.

Преди две седмици организирахме форум за турския език в България, каза Карадайъ, правейки връзка между двете конференции.

През последните 32 години от страна на държавата има повече пречки, отколкото помощ. Но ние без да чакаме подкрепа от някой друг ще съхраняваме и развиваме нашите идентичност, език, култура и традиции. Защото в тези 32 години ние имаме и подкрепа. Тя идва единствено от ДПС, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

След асимилационната кампания над турците в света, Европа и България се роди ДПС. Благодарение на ДПС ние запазихме нашата идентичност до днес и ще продължаваме да го правим, каза още той.

Лидерът на ДПС направи анализ на политическата обстановка в страната. ДПС е нашата партия. В момента политическата обстановка е много гореща. Пак предстоят избори. Аз ви благодаря за подкрепата, която ни дадохте миналата година, каза Карадайъ. Той припомни натиска и тормоза от страна на МВР над избиратели и активисти на ДПС по време на предизборните кампании миналата година. Милицията ни напомни мрачните времена отпреди 32 години. Но въпреки натиска, ДПС получи подкрепата на българските граждани и изборите говорят сами по себе си. Имаме 34-ма депутати, подкрепа расте, заяви Карадайъ и още веднъж благодари на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай