Нова помощ за Украйна. Колко пари ще изпратим

Нова хуманитарна помощ за Украйна

Нова помощ за Украйна. Колко пари ще изпратим | StandartNews.com

Нова хуманитарна помощ ще предостави България за Украйна. Тя е в размер на 293 376 лева и ще подпомогне страната за справяне с тежката хуманитарна обстановка в резултат на продължаващата руска агресия, реши правителството на днешното си заседание. Това стана ясно от решенията взети от министрите в кабинета „Денков“ на днешното им заседание.

Това решение потвърждава последователната позиция на страната ни в подкрепа на усилията на Европейския съюз (ЕС) и международната общност за облекчаване на страданията и подпомагане на украинското население, уточняват от правителствената информационна служба.

Хуманитарната помощ ще бъде разпределена на три равни вноски към Хуманитарния фонд за Украйна/Бюрото на ООН на координиране на хуманитарните дейности (ОСН), Детския фонд на ООН и Международния комитет на Червения кръст (тематичен апел за хора с увреждания). 

Финансирането ще бъде осигурено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за развитие и хуманитарна помощ, пише БЛИЦ

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай