Може да намалят таксите за коли по "Дунав мост" 2

Може да намалят таксите за коли по "Дунав мост" 2 | StandartNews.com

Ивайло Московски съобщи в Народното събрание, че се предвижда среща между българската и румънската страна за възможността за намаляване на таксите за преминаване на леки коли по "Дунав мост" 2.

Министърът на транспорта, информационните технологии добави, че от началото на 2014-та година към месец ноември се очаква да преминат около половин милион моторни превозни средства, предаде Фокус.

Той обясни и по какъв начин се определя размера на таксите за преминаване на превозни средства, като уточни, че това става с постановление на МС. „Тъй като размерът на таксите за преминаване през „Дунав мост" 2 се определят с решения на двете правителства – българското и румънското, е необходимо да се проведат консултации между тях за евентуалното намаляване на тези такси на леки автомобили в двете посоки", добави той.

Това би било възможно след като се отчете начинът, по който се формират приходите от таксите от леките автомобили. Само за сравнение мога да посоча, че на мост Русе – Гюргево таксите за леки коли бяха намалени от българска страна от 6 на 2 евро с постановление на МС за посока България – Румъния. А тези от румънска страна бяха намалени на 3 евро", каза още Ивайло Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай