Москов: Не бих говорил за две коалиции в РБ

Москов: Не бих говорил за две коалиции в РБ | StandartNews.com

София. "Не бих говорил за две коалиции в Реформаторския блок, по-скоро за две тенденции. Това, което се каза вчера на Националното събрание на ДСБ, беше, че в този му вид Реформаторският блок е изчерпал задачата си. Това породи много основателни притеснения и въпроси", заяви министърът на здравеопазването и зам.-председател на ДСБ Петър Москов от ефира на "Събуди се" по Нова телевизия.

Министърът обясни, че РБ не просто е целил отломките от синята политическа традиция да си осигурят място в парламента и при възможност да участват във властта. Това Москов определи като първа стъпка към консолидация и единност.

"Тук говорим за цели. От тези цели могат да произтекат тенденции. Начинът, по който може да продължи да се развива блокът, е единна партия и затова е нужно повече време. Аз отчитам, че в момента готовност в повечето структури за това няма", коментира Москов, като посочи като вариант за развитие на блока оформянето на нова партия в рамките на коалицията, заедно с другите съществуващи коалиционни партии.

"Една нова партия в Реформаторския блок би могла да задава темпото и да бъде коректив, за да не се случват такива неща. Но всичко това са стъпки, които водят до организационно и идейно централизиране. Федерацията е част от общото и функция на единно ръководство, общо лидерство и общи правила на взимане на решения, валидирани от всички, а не целите на някаква отделна част от блока, дори те да са много смислени", каза още министър Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай