Москов иска промени в Спешната помощ

Москов иска промени в Спешната помощ | StandartNews.com

Ще настоява държавните болници да престанат да бъдат търговски дружества

София. Новият министър на здравеопазването Петър Москов поема ясен ангажимент към спешното завършване на електронното здравеопазване и ясни промени в Спешната помощ. Това той обяви по време церемонията за предаване на властта от служебния министър Мирослав Ненков.

„Има спешни неща, които екипът на Мирослав Ненков е развил и са почти стигнали до реализация, като моят екип ще ги продължи", поосчи Москов.

„Медицината ще се върне в българските здравни заведения и в болниците, а търговията постепенно, но сигурно, ще отстъпва мястото си на медицината. Аз искам държавните болници да престанат да бъдат търговски дружества", посочи Петър Москов.

„Ще искаме актуализация на бюджета, но нека тези въпроси бъдат обсъдени първо в състава на министерството, както и на Министерски съвет. Не искам да се ангажирам с цифри, които не са сигурни", допълни Москов.

По случай назначението си той получи от служебния министър Мирослав Ненков малко керамично слонче с пожеланието новият министър да взима мъдри решения.

Д-р Мирослав Ненков не пропусна да подчертае, че Москов наследява най-тежкото министерство и му пожела мъдри решения

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай