Мощна атака! Заканата на депутат от "Възраждане"

Какво коментира за излорпите Цончо Ганев

Мощна атака! Заканата на депутат от "Възраждане" | StandartNews.com

Не само пазаруването на депутати е факт, факт е и че в управляващите партии имаше хора, които нямаше да гласуват проектокабинета на Асен Василев. Аз лично съм чувал, че поне четирима от БСП нямаше да подкрепят този проект за правителство. Това заяви в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” депутатът от ПГ на "Възраждане" Цончо Ганев - заместник-председател на Народното събрание.

“Причините това нещо да не се случи са много. Основното е, че когато и да се разпусне този парламент, ще е късно, защото е парламент с 6 проевропейски, пронатовски, евроатлантически партии и единствено “Възраждане” противостои на това нещо”, каза той.

“Истината е, че когато ние казваме, че България не може да се позволи да е във вражеския списък на Русия, има една много простичка причина - тя е чисто егоистична от гледна точка на България и на всеки един от нас - ние сме икономически зависими заради доставките на газ, заради доставките на гориво за АЕЦ, заради доставките на частите за АЕЦ и ТЕЦ-овете. А какво ще правим с отработеното ядрено гориво, ако Русия откаже да го приема”, коментира депутатът от “Възраждане”.

“В момента “Възраждане” има над 23% подкрепа и е първа политическа сила. И важното е, че когато ние започнем да управляваме страната, първото нещо, което трябва да направим, защото икономиката и нашето физическо оцеляване ни задължава, е да оправим отношенията с Русия”, категоричен беше Цончо Ганев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай