МОН отпуска 300 000 лв. за училища в Мизия

МОН отпуска 300 000 лв. за  училища в Мизия | StandartNews.com

София. Министерство на образованието ще отпусне 300 000 лева от бюджета си за две училища в Мизия във връзка с последните трагичния събития в региона. Това обяви бившият министър на образованието Анелия Клисарова по време на своя отчетен брифинг в края на мандата.

По думите й средствата трябва да бъдат отпуснати спешно, за да се отстранят щетите и наесен учениците да могат да влязат в класните стаи. Парите са налични, но решението за тяхното разпределение трябва да бъде взето от служебното правителство.

Клисарова се сбогува с благодарност към своя екип.

Освен папка с отчета и всичко, което Коларова трябва да продължи като дейност в МОН, Клисарова призна, че й оставя и подарък - звънец, с който да бъде открита новата учебна година през септември.

Самият отчет на Анелия Клисарова пък представляваше по-скоро план за всичко онова, което предстои да бъде направено в сферата на образованието.

"Нека да има приемственост за доброто на нашите деца. Смятам, че екипът на МОН направи много за трите основни области - наука, средно образование и висше образование", заяви министър Клисарова.

"Вярваме, че принципът на приемственост, който възприехме, ще остане водещ за системата на българското образование. Пак ще работим за образованието, независимо кой на каква позиция е", заключи Клисарова.

Не бива да позволяваме бюджетът за образование да бъде под 4% от БВП, посочи Анелия Клисарова като препоръка към своя наследник. Вече бившият министър отказа да си поставя оценки като обяви, че цял живот е правила това и предпочита други хора да оценяват нея самата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай