МО закова Радев: Знаеше за К-19

Лично началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов му е казал, че ген. Петров е заразен

МО закова Радев: Знаеше за К-19 | StandartNews.com

Естонският скандал с гузното връщане на президента Румен Радев у нас заради укрит от домакините в Талин контакт със заразен с коронавирус, продължава да се разраства. Министерство на отбраната закова Радев и изобличи неверните му твърдения. Още в неделя президентът е бил информиран, че е бил в пряк контакт с ковид-заразен, гласи официално съобщение от днес на Министерство на отбраната.
В него се казва: "По повод многобройни въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на отбраната, Ви уведомяваме, че след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров с COVID-19 всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури".

След като още в неделя, когато е станало ясно, че шефът на ВВС ген. Петров е с положителна проба, Радев е трябвало веднага да отмени посещението си и да се самоизолира, каквито са изискванията по закон.

"Знаем, че президентът е бил уведомен от началника на отбраната адмирал Евтим Евтимов, че ген. Петров е заразен. Какво се е случило оттам нататък... мерките са еднакви за всички", заяви на брифинг и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус", гласеше официалното съобщение от прессекретариата на Радев в отговор на запитвания от медиите.
 
Припомняме, че Румен Радев бе върнат от Естония, след като там става ясно, че преди да замине президентът е бил в контакт със заразен. Радев нарече това активно мероприятие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай