Неделя,

Младите в БСП – София искат оставка на зам.кмет

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Младите социалисти в София поискаха оставката на зам.-кмета с ресор „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ Генчо Керезов. Причината е нерешените проблеми с детските глади и ясли в столицата.

"Ние, младите социалисти в БСП – София, от години апелираме да се изградят достатъчно детски градини и ясли. Вярваме, че това е възможно, ако има добра воля и отговорност от страна на управляващите Столична община. Като млади хора и граждани на столицата настояваме за незабавното оттегляне от поста на заместник-кмет по „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ Генчо Керезов", се казва в позиция на Младежкото обединение в БСП – София.

Младите социалисти напомнят, че дигитализацията не е дума изпразнена от смисъл. Дигитализацията и оптимизирането на социалните услуги е необходимост и гражданите на София го заслужават.

„След публикуваните резултати от тазгодишното първо класиране за прием в детските заведения в столицата. Официалната информация гласи, че 10 252 деца не са приети на първо класиране, с 2341 повече спрямо миналата година“, припомнят от МО в БСП – София и допълват, че информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и първи клас в училищата е провал, въпреки че струва на гражданите на Столицата около 700 хил. лева.

„Хиляди родители и техните деца за поредна година бяха ощетени. Подобни проблеми показват острата нужда от социално управление на общината. Показват острата нужда от качествена дигитализация на всички обществени услуги предоставяни от администрацията, но не за сметка на данъкоплатците, не за сметка на нашите деца, на бъдещето ни“, категорични са младите хора.

По думите им само 3600 ще бъдат родителите, които ще получат компенсации за отглеждане и обучение на децата си - по около 300 лв. на месец, поради това, че децата им не са приети в детска градина заради липса на места. Причината е, че всички 6 изисквания, поставени пред тях са, меко казано, трудно изпълними.

„Честит празник мили деца! Вие сте нашето наследство, вие сте бъдещето“, се казва в позицията на младите социалисти по повод 1 юни – Международния ден на детето.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички