Множим всеки лев при стабилна банкова система

Множим всеки лев при стабилна банкова система | StandartNews.com

За България трябват политически решения. Ние за 10-20 джипа имаме пари. Близо 10 милиарда има във фискалния резерв. Всеки лев го множим при една стабилна банкова система, която издържа стрес тестовете. 

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за БиТиВи. "Аз много по-лош мога да бъда, когато съм ядосан, от бабаитите, които подскачат на Европа, на Турция, на Америка. Вътрешнополитически ЕС е зле. 130% е дългът на Италия, 100% на Франция, 60% дълг на Германия. Това означава на прост език, че няколко години Европа трябва да работи, без да даде едно евро за заплати и пенсии, за да изчисти този дълг", разясни премиерът. 

"За председателството ни имаме да оправяме сгради, НДК трябва да се оправи. Меглена Кунева остава да се занимава с тоав, няколко вицепремиери отговарят, но аз ще оглавявам щаба", разкри той по отношение българското председателство на Съвета на ЕС. 

"Не ме интересува, пияници не бих коментирал. Политиците бръщолевят глупости, после се чутят в съда как да кажат "Извинявай", какво говорим за пияниците", сподели мнението си Борисов по отношение на скандалното поведение на роден бизнесмен. 

Пожелавам успехи на "Левски". Премиерът отправи благопожеланието към футболния клуб, след като той вече се сдоби с нов управителене състав. "На мач не съм ходил от години да го гледам, по телевизията съм ги пускал понякога. Нямам мешателство или връзка, просто пожелавам успех. Иво Тонев ми е приятел от годините, но от много години нямам общо с него", каза още премиерът. 

"Стотици църкви сме ремонтирали заради вярата в доброто. Когато храмът е нов, и миряните се чувстват по-близо до Бога, и свещениците се чувстват по-добре", каза още Борисов.

И сподели за какво самият той се е помолил на Господ при последното откриване на ремонтиран храм: "Да опазим България от мигрантската вълна. Не мога да си обясня, ако не е политически да се заяждат, да видят какво става всяка нвощ да границата - стотици диверсанти. Каня ги на границата да видят. Имаме по 300 души на нощ, на хиляди километри граница". 

Какво още коментира премиерът тази сутрин - четете ТУК и ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай