Борисов: Ще се кандидатирам на следващите президентски избори

Борисов: Ще се кандидатирам на следващите президентски избори | StandartNews.com

Казал съм, аз ще се кандидатирам на следващите президентски избори. Това заяви премиерът Бойко Борисов. В ефира на БиТиВи той подчерта отново, че няма да участва в надпреварата за "Дондуков" 2 тази есен, но ще се включи в борбата за президентския пост на следващите такива избори. 

"На 2-ри октомври ще кажем нашия кандидат. Опитват се да ни уязвят, че нямаме. На 2-ри ще пуснем и всичси материали като плакати, клипове, картички по темата", заяви премиерът.

На всичките им отива "Дондуков" 2, заяви Борисов, запитан на коя от дамите Йорданка Фандъкова, Кристалина Георгиева, Румяна Бъчварова, Цецка Цачева най й отива да е кандидат на ГЕРБ. "Умни са, достойни и доказали се. Ние съществуваме, благодарение на хората, уважаваме избирателите си. Дайте да сме консолидирани септември за мигрантската тема, да постигнем нещо добро за България и да си гарантираме границата".

"Толкова ми е сложна ситуацията, толкова задачи имам да реша и на границата, и в енергетиката, че който иска, каквото иска да каже. Ще се преброим на изборите. Чудя се за колегата Радев, аз винаги съм работил добре с него. На много учения сме имали време да си говорим за бъдещето на авиацията, на армията. Той действително там е добър, слушал съм го. Като го гледах вчера как иска да го правят политик, а той не може, как няма да е от БСП, няма да е от АБВ, а от инициативен комитет на гражданите. Не ме разочарова, а така ми напомняше Бриго Аспарухов, когато решиха да изкарват генерал срещу генерал за кмет на София. Пожелавам успех на ген. Радев", заяви министър-председателят. 

И допълни: "Аз съм казал и съм поел ангажимент, поканил съм и колегите от РБ да дойдат при мен, стиснали сме си ръцете за още две години управленски мандат. Ние започнахме и си взехме обратно завода, да си ремонтираме двигателите в България, да са по-сигурни летците, и аз съм го направил това. Това не е битка - той каза какво мисли и аз съм го направил". 

"Ще правим учение, ще участват американски Ф-15 във въздушното ни пространство. То е безплатно, всички самолети и наземного оборудване, което ги води, само българи ще им задават маршрут. 0 лева ще им платим за това", подчерта Борисов. 

"БСП няма кандидат. От тази паритя няма нито един човек, който да става и те търсят да извадят един военен. Ако спечели, ще кажат "Нашият кандидат спечели". Ако загуби, ще е втори Бриго Аспарухов", смята премиерът. 

"Мъжката позиция е да говориш за оставката на военния министър, докато си бил на служба. Не да го казваш, когато вече си на другата страна", заключи Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай