Младежи от ГЕРБ пуснаха балони в небето с искане за оставка

Младежи от ГЕРБ пуснаха балони в небето с искане за оставка | StandartNews.com

Транспаранти с надпис „Оставка", прикрепени към десетки сини балони, полетяха в небето над България днес. Инициативата бе на регионалните младежки организации на ГЕРБ. Кампанията им е провокирана от грубото погазване на правото на мирен и свободен протест.

Балоните издигнаха лозунга за оставка на правителството, а младите активисти коментираха, че масовите протести в страната, които получиха сериозен отзвук в цяла Европа, са пример за активно гражданско общество и е недопустимо в страна - членка на Европейския съюз такава липса на диалог между граждани и власт, както и грубо погазване на основни човешки права.

Акцията се проведе във Варна, Бургас, Благоевград, Самоков, Божурище, Шумен, Русе, Пловдив, Разград, Смолян, Силистра и др.

„Призоваваме премиера Пламен Орешарски да отиде в парламента и да подаде оставката на правителството. Това е единственият полезен ход за държавата в момента", категорични са младежите на ПП ГЕРБ в Благоевград.

Балони издигнаха в небето над Велико Търново транспаранти с надпис „Оставка". Инициативата бе на регионалната младежка организация на ГЕРБ. Кампанията им е провокирана от грубото погазване на правото на мирен и свободен протест. Балоните издигнаха лозунга за оставка на правителството, а младите активисти коментираха, че масовите протести в страната, които получиха сериозен отзвук в цяла Европа, са пример за активно гражданско общество и е недопустимо в страна - членка на Европейския съюз такава липса на диалог между граждани и властта, както и грубо погазване на основни човешки права.

Членове на МГЕРБ във Велико Търново онагледиха възмущението си от настоящото управление на страната със зрелищна акция. От емблематичния Стамболов мост младежите пуснаха в небето 50 балона, напълнени с хелий.

„Ситуацията в страната е нетърпима, а наглостта на управляващите няма аналог. Ние, младите хора сме истински ядосани и искаме незабавна оставка!", заяви областният младежки лидер на ГЕРБ – В. Търново Деян Хаджийски. По думите му всеки ден на това правителство носи негативи и щети за държавата, а най-доброто, което кабинетът Орешарски може да направи за страната, е незабавно да подаде оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай