Неделя,

Митрофанова: Не изпълнявайте поръчки. С кого сте?

От: Редактор -
Митрофанова: Не изпълнявайте поръчки. С кого сте?
A
A
A

"Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да си сътрудничат с всички и да получават изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия.

Постоянно поставяме тази алтернатива, но не бива да я има и изборът е ваш - сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ" - така руският посланик Елеонора Митрофанова коментира пред  Би Ти Ви шпионския скандал у нас и изгонването на руски дипломати.

"Трябваше да се покаже лоялност към хазяите. Това се случва на ниво скандал, за съжаление, и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки - ваши дипломати също ще бъдат изпратени от Москва.

Не е понятно на кого ще му е по-добре от това“, каза още Митрофанова.

Въпреки това, тя определи отношенията между Русия и България като нормални.

"Имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, изтъкна Митрофанова.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички