Митов размаха пръст на посланика ни в Москва

Митов размаха пръст на  посланика ни в Москва  | StandartNews.com

Дипломат №1 поиска обяснения от Бойко Коцев
за санкциите срещу Русия

Искри заради санкциите срещу Русия прехвърчаха между външния министър Даниел Митов и посланика ни в Москва Бойко Коцев. Повод за напрежението между тях стана интервю на българския дипломат пред агенция РИА Новости. В него Коцев обяснява, че санкциите трябва да бъдат свалени, защото не са нужни никому. "Поискал съм обяснение от посланика ни в Русия", каза външният министър Даниел Митов пред журналисти вчера.

"Когато ги получа, тогава мога да коментирам повече", допълни той. Интервюто в руската държавна агенция беше публикувано на 2 септември. В него Коцев казва още, че България се надява на руски газов хъб на своя територия и че преговорите в тази насока продължават. Посланикът изразява надежда, че се надява и двете страни да постигнат споразумение по въпроса с газопровода "Южен поток".

Вчера посолството на България в Москва обясни, че руските журналисти са извадили думите на Бойко Коцев от контекста и ги изопачили. "Думите на посланика относно санкциите срещу Русия са били изтълкувани погрешно, като преди това некоректно са извадени от контекста на цялостното му изказване", посочи посолството в писмо до българските медии. И допълни: "За съжаление това не е единичен случай на смислово изкривяване на дипломатически послания от руски медии. Убедени сме, че обективната журналистика е полезна на гражданското общество в Русия и би допринесла за намирането на правилните решения, включително в международен план".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай