Събота,

Митов вдигна завесата. С кого ще се коалира ГЕРБ след изборите

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
2276
Митов вдигна завесата. С кого ще се коалира ГЕРБ след изборите
A
A
A

ГЕРБ със сигурност ще представи кабинет, но не е ясен форматът му. Партията ще види програмите на останалите и ще прецени с кого може да се коалира, като „единствено БСП е идеологически далече“. Това заяви в интервю за бТВ Даниел Митов от ГЕРБ.

По думите му механизмът за контрол на главния прокурор трябва и ще бъде приет. „Ние ще подкрепим текст, за който знаем, че Конституционният съд е казал „този текст е ок и не противоречи на нормите на Конституцията“, каза Митов.

Според активиста на ГЕРБ „президентът гази директно решенията на Народното събрание. Влиза в ролята на представител на изпълнителната власт, въпреки че няма такова право.“

„Когато става въпрос за потенциални санкции срещу Русия по отношение на ядрената енергетика, директно погази решението на Народното събрание, което е ясно в подкрепа на Украйна“, допълни той.

По думите му на Румен Радев му е харесало да държи както президентството, така и изпълнителната власт.

„След тези избори, ако нямаме достатъчно ясна управленска формула и редовен кабинет, ще започнете да чувате тезата, че може би не е лошо един лек авторитарен период да изживеем, за да подредим нещата“, каза още Даниел Митов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com