Митева и Каримански с разкритие. Какво ги тегли към парламента?

Хората се интересуват основно от борбата с високите цени и спекулата

Митева и Каримански с разкритие. Какво ги тегли към парламента? | StandartNews.com

В случай, че станем част от следващото народно събрание, трябва да видим първо научили ли сме си уроците. Защото много грешки се направиха и много поуки трябваше да бъдат извлечени. Около тази тема се обединиха Ива Митева и Любомир Каримански, създатели на новата коалиция "Заедно".

Всеки трябва да се направил своята самопреценка и да е потопил егото си. Защото при такива фрагментирани парламенти и в ситуацията, в която България се намира вече две години – на 2-ри април ще бъде едно дежа вю. Трябва да си дадем ясно сметка, че трябва да работим заедно. В този момент на разделение червени линии не трябва да правим, а по-скоро трябва да говорим за политики, категорична бе Митева пред Нова телевизия.

Според Любомир Каримански това, което хората ще получат, е конкретно поставяне на техните проблеми. „Освен нашите уроци, трябва да видим и добрия пример от Европа. А той показва само едно – че икономиката и социалните проблеми изместват политическата идеология. Към кого ще гравитираме – в дясно или в центъра -  зависи от това, дали всички мерки, които сложим като изпълнение на масата – ще бъдат изпълнени”, подчерта той.

По думите му хората се интересуват основно от борбата с високите цени и спекулата. Другата мярка, която е приоритетна за коалицията е борбата с престъпността, включително корупцията.

Митева коментира и новите санкции по списъка „Магнитски”: „Тези санкции показват, че има дълбок проблем в България. И за последните 32 години не сме направили кой знае какво. Участвам в процесите от 2001 година. Спомням си, че направихме прекалено много реформи в съдебната система, но пак сме в изходната точка”.

Тя допълни, че нито един от последните 4 парламента не е направил нищо във връзка с прилагането на глобалния закон „Магнитски”. „Хубаво е да казваме и да говорим за тези санкции, но нека да видим и българското ни законодателство”, подчерта Ива Митева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай