Мистерията продължава! Предателство ли дръпна спусъка на олимпиеца Краси Анев

Извънредни новини за простреляния спортист

Мистерията продължава! Предателство ли дръпна спусъка на олимпиеца Краси Анев | StandartNews.com

Военно-окръжна прокуратура - София работи по няколко версии във връзка със самопрострелялия се биатлонист, трикратен участник на Олимпийски игри и бивш национален състезател Красимир Анев. "Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи", обясни пред "Фокус" говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова.

По случая е образувано досъдебно производство и е в компетенциите на Военно-окръжна прокуратура - София. Причината - европейският шампион от Раубичи (Беларус) през 2019 г. е военизиран. Красимир Анев се е самопрострелял със законно притежаван пистолет в областта на корема на 1 ноември, сряда, около 19 часа до язовир “Дренов дол” край Кюстендил и незабавно е бил откаран с линейка във ВМА в столицата. Състоянието му и към този момент остава тежко, но стабилно.

За момента няма и категорично потвърждение, че става въпрос за опит за самоубийство. В подобни случаи прокуратурата по правило не изключва и версията за "склоняване към самоубийство".

"Мъж се самопростреля край Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил на следващия ден сутринта. Подаденият сигнал е за самопрострелял се мъж в района на язовир "Дренов дол". На място е установен 36-годишен мъж от Самоков, прострелял се е  в областта на корема със законно притежаван пистолет. Закаран е в столична болница за лечение, с опасност за живота е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата", гласеше първата информация по случая.

Европейският шампион в биатлона е военизиран и помага за физическата подготовка на военнослужещи. След края на активната си кариера Анев влезе в ролята на инструктор.

Той е баща на 6-годишно момиченце, а преди инцидента намекна в социалните мрежи за разочарование от предателство и лични проблеми.

Анев публикува думи на писателя Павел Вежинов - "Всяко предателство започва с доверие", като лаконично коментира: "Абсолютна истина".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай