Мислят за оставка на кабинета след евроизборите

Мислят за оставка на кабинета след евроизборите | StandartNews.com

София. Разговори за оставка на правителството на Пламен Орешарски могат да бъдат водени чак след изборите за евродепутати през май догодина, обяви председателят на парламента Михаил Миков в "Предаването на Карбовски". По негови думи тогава ще стане ясна оценката за работата на кабинета и управляващите ще могат да направят своята равносметка.

На въпрос дали сегашната власт ще издържи четири години, Миков категорично отрече, като обясни обаче, че в момента никой в Столетницата не говори за оставка. "Гледайки резултатите от социологическите изследвания, които дават преднина на БСП, едни нови предсрочни избори биха били единствено в тяснопартиен интерес", смята парламентарният шеф. По негови думи обаче националният интерес изисква управляващите да продължат своята работа.

Миков определи първите 100 дни на кабинета "Орешарски" като "динамични", "успешни" и "под натиск" и призова към протестиращите: "Дайте ни спокойствие". Според него нов вот няма да решат проблемите в страната, а опасността България да попадне в "спирала от избори" е твърде голяма, тъй като ще има недоволни и при друга конфигурация в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай