Мирослав Иванов разкри ще има ли рокади в ПП

Той отбеляза, че трябва да е ясно, че компромиси с принципите си от ПП няма да правят

Мирослав Иванов разкри ще има ли рокади в ПП | StandartNews.com

Задават ли се рокади в ПП? Този въпрос коментира Мирослав Иванов пред журналисти в парламента. "Защо да сменяме нашите лидери, какви са логичните аргументи да го направим - нима г-н Петков и г-н Василев са отстъпили по някакъв начин от националния интерес", заяви изпълняващият длъжността председател на НС политическата ситуация около третия мандат, предава БТА.

"Ние протегната ръка не връщаме и досега сме казвали, че сме готови за диалог, готови сме да обсъдим как можем да работим занапред, но то е при ясно заявени условия - програмата, която беше представена от кандидата за премиер Асен Василев", обясни той. И отбеляза, че трябва да е ясно, че компромиси с принципите си от ПП няма да правят.

"Искаме това Народно събрание да продължи работата си и да бъдат приети важните законопроекти, но не и за сметка на важни реформи, които за нас са особено необходими, за да може да се случи действителната промяна, която сме заявили и за която се явихме на изборите", заяви Иванов. 

По думите му поставянето на ултиматуми от други формации е показало липсата на желание за компромис от тяхна страна. "При положение, че многократно сме казвали, че за нас е неприемливо да водим диалог с техните лидери, самите те, ако желаят да бъдат диалогични, могат да направят тази стъпка - да сменят лидерите си", коментира изпълняващият длъжността председател на НС. "Отправят ултиматуми единствено към нас, ние да направим крачка назад, защо да сменяме нашите лидери, какви са логичните аргументи да го направим - нима г-н Петков и г-н Василев са отстъпили по някакъв начин от националния интерес", попита той.

На въпрос, ако носителят на третия мандат получи подкрепа от "Има такъв народ" със сегашните му лидери, каква ще бъде реакцията на ПП, отговори, че първо трябва да се види на кого ще бъде даден мандатът, какви заявки ще направи и дали иска да го реализира. "Тогава и ще имаме конкретна позиция", обясни Мирослав Иванов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай